Weideplantsoen

De woningen aan het Weideplantsoen zijn in 2015 door Woonpartners gerenoveerd. De vraag van de bewoners om ook de buitenruimte op te knappen, sloot mooi aan bij de renovatie van de woningen. Binnen nieuw, dan ook buiten nieuw! Dit project is op een bijzondere manier verlopen. Met drie partijen is intensief samengewerkt om tot een mooie buitenruimte te komen. Vanuit de bewonerscommissie Weideplantsoen werd actief meegedacht en mee-ontworpen. Hierdoor is een groen- en speelontwerp ontstaan, dat voldeed aan de vraag van de bewoners van het Weideplantsoen. Bewoners, Woonpartners en Gemeente Zuidplas hebben de handen ineengeslagen bij de uitvoering van het ontwerp. In januari 2016 is het Weideplantsoen officieel geopend met een bijbehorend feestje.

Dat het een bijzondere samenwerking is, blijkt uit het geschenk dat Woonpartners heeft gedaan als bezegeling van de samenwerking; prachtige buitenbanken zijn geschonken aan de bewoners van het Weideplantsoen. De energie die we met elkaar hebben opgebouwd, is blijvend zichtbaar. Verschillende bewoners helpen mee met het onderhouden van het groen. Het Weideplantsoen was al een sociale buurt, deze is voelbaar verder versterkt door de renovatie van het groen en de speelvoorzieningen.

Zevenhuizen Leeft!
Groenaannemingsbedrijf Punt B.V.

Telefoon: 010-7670479
E-mail: zevenhuizenleeft@zuidplas.nl

  

Doe mee!

Bent u geïnspireerd door de verschillende projecten van bewoners en heeft u zelf ook ideeën hoe uw straat leefbaarder kan worden?
Meld dan nu uw initiatief aan bij de gemeente, of sluit u aan bij een bestaand initiatief!